Грб Ђорђа Реџе

Хералдикум је креирао нови грб. Ради се о грбу г. Ђорђа Реџе из Београда о којем смо раније писали у чланку Примењена хералдика и Хералдикариум. Више о г. Реџи можете прочитати на сајту Центра за истраживање православног монархизма у оквиру Одбора за хералдичке и генеалошке студије.
Блазон грба је сопствена идеја г. Реџе и његовог брата уз малу помоћ г. Дикића, г. Лукића и г. Јовановића из Одбора за хералдичке и генеалошке студије. Г. Лукић је дао немерљив допринос урадивши сопственом руком скицу грба коју је касније г. Дикић дигитализовао и претворио у изузетно леп грб.
Главни мотив грба је соко који држи божур. Соко представља особу која је упорна у остварењу својих жеља а грбоносцу симболизује жељу да се врати својим коренима и алудира на упорност и истрајност у том подухвату. Подела сокола по стубу осликава браћу Реџе, Ђорђа и Сенада, с тим што ће у грбу г. Сенада Реџе боје бити измењене.
Зелена боја је нада и верност у љубави. Породица Реџа се поноси јединством и верношћу те се овде боја јавља као подсетник колико је љубав важна у породици. Нада је битна као жеља да све што браћа Реџа постигну, наредне генерације баштине и чувају истим жаром. Иначе, презиме Реџа значи нада.
Златна боја симболише великодушност што је једна од врлина које су поседовали преци г. Реџе, особина којом се и сам армигер дичи.
Божур указује на порекло породице. Носећи божур соко га враћа на извориште што би указивало на труд браће Реџа да се врате својим коренима.
Мото „У добру се не узвиси, у злу се не понизи“ је породична филозофија која се преноси још од старијих генерација и нешто чега се породица Реџа придржава.
Жеља нам је да честитамо г. Ђорђу Реџи на грбу и захвалимо се на великом стрпљењу које је демонстрирао чекајући 10 месеци да му се грб изради. Да га са поносом истиче и пренесе на своје потомке. На многаја и благаја љета!

arms_Redza-Djordje